Volg de onderstaande stappen om een teelt te splitsen. Gebruik deze functie als u tijdens het teeltseizoen de teelt gesplitst wordt. Bijvoorbeeld als een gedeelte van de teelt een andere bewerking krijgt, de teelt wilt opsplitsen in verschillende rassen, klassen of soorten, of een deel van de teelt al wordt geoogst. Door de teelt de splitsen voorkomt u meldingen bij overschrijden van de interval of veiligheidstermijnen.

Alle reeds ingevoerde registraties worden evenredig verdeeld over de nieuwe teelten. U kunt er voor kiezen om de vorm over te nemen en vervolgens de vorm aan te passen. Of u neemt de vorm niet over en maakt de vorm aan door handmatig in te tekenen of gebruik te maken van de referentielagen.

1. Klik op de menuknop Registratie, Teeltregistratie en kies de teelt en druk op het witte pennetje.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

2. Klik op Splitsen.

3. Pas de teeltnaam en oppervlakte aan. En zet evt. een vinkje bij ‘Teeltvorm overnemen’.

4. Sluit af met Splitsen.